Nieuws

Steekpartij voor school: meerdere gewonden, verdachte opgepakt

Bij de middelbare school stonden meerdere politiewagens en ambulances.
Bij de middelbare school stonden meerdere politiewagens en ambulances. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Bij een steekpartij voor het Thomas a Kempis College in Arnhem zijn donderdagmiddag drie gewonden gevallen, onder wie de vermeende dader. Dat meldt de politie.
Een woordvoerder bevestigt dat het gaat om een steekincident waar vijf jongeren bij betrokken waren. Twee gewonden, onder wie de dader, zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Het derde slachtoffer is zelfstandig naar het ziekenhuis gegaan. De andere twee jongeren worden gehoord, aldus de politiewoordvoerder.

Ruzie mondt uit in steekpartij

Volgens de politie mondde een ruzie uit in een vechtpartij waarbij uiteindelijk een mes werd getrokken. Het merendeel van de betrokkenen is minderjarig. Het gaat volgens de politie om vier jongens en een meisje. Onderzocht wordt wat hun rol bij het incident was.
Volgens directeur Yvonne Balk van het Thomas a Kempis College gaat het niet om leerlingen van haar school. Of er een link is met de middelbare school aan de Thomas A Kempislaan wordt nog onderzocht.
Bij de school stonden meerdere politiewagens en ambulances:
Steekpartij bij school: meerdere gewonden, verdachte opgepakt
De verdachte is aangehouden en geboeid per ambulance afgevoerd. De politie heeft een zak om zijn handen gedaan om eventuele sporen veilig te stellen. Er is ook een mes in beslag genomen.