Instellingen

Boete geëist om fataal bedrijfsongeval met 15-jarige in Dodewaard

De jongen overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
De jongen overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. © Omroep Gelderland
DODEWAARD - Tegen een bedrijf in tuinmeubelen is donderdag een boete geëist van 40.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. Bij een ongeval in een magazijn van het bedrijf in Dodewaard kwam in februari vorig jaar een 15-jarige jongen om, toen hij op een heftruck reed.
De 15-jarige mocht, gezien zijn leeftijd en het ontbreken van een heftruckcertificaat, helemaal niet op het voertuig rijden. Hij viel tijdens een manoeuvre uit de heftruck en kwam met zijn hoofd op de werkvloer terecht. Hij overleed ter plaatse.

Bedrijfsleider greep niet in

De bedrijfsleider had de jongen wel eens op de heftruck voorbij zien komen, maar greep niet in. "Het is geleidelijk gebeurd", zei hij tegen de rechters in Zwolle over het feit dat iemand van die leeftijd op een vorkheftruck reed. Het fatale ongeval was een klap voor het in Opheusden gevestigde bedrijf. Sindsdien wordt er streng op toegezien dat iedereen de juiste papieren heeft.
De officier van justitie hoopt dat er uit deze zaak van alleen verliezers toch iets positiefs voortvloeit. "Ik denk dat in veel bedrijven jonge jongens op een vorkheftruck rondrijden. En ik hoop dat die bedrijven hierover gaan nadenken." Het viel de officier op dat in een groot bedrijf als deze de papieren ten tijde van het noodlottige ongeval niet op orde waren.
De vader van het slachtoffer maakt het bedrijf geen verwijten. "Wij verliezen onze zoon, maar het bedrijf heeft dit ook niet gewild."
Het vonnis van de rechtbank volgt op 7 oktober.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!