Nieuws

Echtpaar van slag na dood edelhert: 'We hebben duizenden foto's van Hubertus'

HOENDERLOO - Afgelopen maandag nog legden Jannie en Florus van den Berg uit Harskamp edelhert Hubertus op de gevoelige plaat. Nu is de bekendste bewoner van Het Nationale Park De Hoge Veluwe dood, tot groot verdriet van het echtpaar. "We zullen hem gaan missen, we zijn van slag."
Florus vertelt dat hij vrijwel dagelijks met zijn vrouw op zoek ging naar het beroemde hert. Bijna tien jaar volgden ze het imposante dier en maakten ze foto's. "Ik heb alles in een archief, op dag, maand en jaar. We hebben duizenden foto's van Hubertus." Zijn vrouw vult hem aan: "Het was altijd weer een sport: zien we hem wel of zien we hem niet."
Jannie en Florus treuren om de dood van Hubertus:
Echtpaar van slag na dood edelhert: 'We hebben duizenden foto's van Hubertus'

'We zullen hem missen'

Hubertus raakte dinsdag zwaargewond door een aanval van een rivaal. Faunabeheer heeft het edelhert vervolgens uit zijn lijden verlost. "Dat vind ik goed, je kunt hem wel laten liggen totdat-ie vanzelf doodgaat, maar dan ligt hij er misschien nog een dag. Dat gun je het beest niet", vindt Jannie.
Het echtpaar gaat Hubertus heel erg missen. "Ik denk dat we hier nu minder vaak gaan komen, hij was echt een trekpleister. Ik heb er slecht van geslapen", treurt Jannie. "Ik zou Hubertus graag nog een keer over zijn kop aaien."