nieuws

Nieuwbouwplan voor 200 woningen krijgt mogelijk snel al vervolg in Winterswijk

WINTERSWIJK - Nooit eerder vertoond in Winterswijk: een nieuwbouwplan voor 200 woningen. De uitbreiding in de wijk De Rikker krijgt bovendien mogelijk al snel een vervolg. Het volgende bouwplan staat in de steigers en kan wellicht op redelijk korte termijn worden gepresenteerd.
"Tweehonderd nieuwe woningen, dat is voor Winterswijk heel wat", zegt wethouder Inge Klein Gunnewiek. Het worden volgens haar kwalitatief goede woningen voor de juiste doelgroepen. "Er zijn momenteel geen starterswoningen. Daar kan dit plan een belangrijke bijdrage aan leveren."

'Geen doel op zich'

Op Funda staan er in Winterswijk momenteel 24 woningen te koop. Daarmee wordt de ambitie van het college om te groeien van 29.000 naar 31.000 inwoners niet gerealiseerd.
"Dat is ook geen doel op zich, het gaat meer om de gedachte erachter", reageert Klein Gunnewiek. "Zo hebben we mooie sportvoorzieningen in Winterswijk, maar die hebben ook klanten nodig. Daarom moeten we jonge gezinnen en jongeren de mogelijkheden bieden hierheen te komen."
Het plan behelst (vrijstaande) huizen, senioren- en jongerenwoningen en appartementen. Klein Gunnewiek: "15 procent van de 200 woningen worden huurwoningen in de vrije sector. Voor sociale huurwoningen moet je elders in Winterswijk zijn."
Het streven is in de eerste helft van 2023 met de bouw te kunnen beginnen. De wijk krijgt gefaseerd gestalte. De eerste fase van de bouw is de zijde van De Rikker aan de Kobstederweg.