Nieuws

Stel ziet levenswerk in vlammen opgaan, maar krijgt hulp

Van de oliebollenkramen is niks meer over.
Van de oliebollenkramen is niks meer over. © Wendy Thissen
WIJCHEN - Het levenswerk van het Beuningse echtpaar Sander en Inge ging dit weekend in vlammen op. Hun twee zelfgebouwde verkoopkramen, waaruit ze in de wintermaanden in Grave en Wijchen hun oliebollen aan de man brachten, werden door een brand verwoest.
Het moet een nachtmerrie zijn geweest voor het stel. Zondagochtend kregen ze te horen dat hun kramen, die gestald stonden op een camping in Alverna, zijn afgebrand. De klap is groot en het duo zit er totaal doorheen. Hun toekomst valt in duigen, want geld voor nieuwe wagens hebben ze niet.
Bekijk beelden van de brand en de ravage daarna:
Twee oliebollenkramen gingen in vlammen op.
De houten kramen konden niet worden verzekerd, omdat het stel zelf elektriciteit in de wagens heeft aangebracht. Verzekeringsmaatschappijen branden hun vingers niet aan dergelijke voertuigen, dus zitten de twee nu bijna letterlijk in zak en as. De helpende hand komt uit hun eigen omgeving door middel van een doneeractie, maar is het genoeg?

Steun

Wendy Thissen, de zus van Sander, spreekt voor het stel, omdat zij te geëmotioneerd zijn door het voorval. Ze hoopt dat de doneeractie een extra impuls geeft aan het stel. "Wat belangrijk is, is dat ze het gevoel krijgen dat ze gesteund worden en niet in de steek worden gelaten", aldus Thissen.
Zelfs als het doel van 40.000 euro niet gehaald wordt, kan het een motivatie voor ze zijn. Want hoewel het stel nu geen kramen meer heeft, ligt er volgens Thissen wel weer een vergunning om in Wijchen en Grave oliebollen te verkopen. "We hopen dat deze actie ze uit de put trekt."