Nieuws

Arnhem en Nijmegen gaan hardloopduel aan in nieuwe Rivals Run

Arnhem en Nijmegen gaan volgend jaar een hardloopduel aan.
Arnhem en Nijmegen gaan volgend jaar een hardloopduel aan. © Pixabay
ARNHEM/NIJMEGEN - Wie gaat er winnen? Arnhem en Nijmegen gaan volgend jaar zomer een hardloopduel aan over ongeveer 10 kilometer.
Vanuit beide steden rennen 250 atleten naar de finish, die precies in het midden van het parcours ligt. In dit geval is dat Elst. Wie als eerste 200 hardlopers binnen heeft, is de winnaar.

Meer duels

De eerste editie van de Rivals Run is gepland op 3 juli 2022. Bedenker Niko Moreno Ruiz van sportmarketingbureau Touché wil dat de wedstrijd een traditie wordt. "We beginnen met Arnhem en Nijmegen, maar het is de bedoeling dat er meer van dit soort duels komen tussen andere rivaliserende steden, zoals bijvoorbeeld Tilburg en Breda. De afstand kan ook verschillend zijn", legt hij uit.
Verzekeraar NN heeft als sponsor van de hardloopsport het nieuwe format omarmd. "Hardlopen gaat vaak om de neer te zetten tijd, maar is in onze ogen bij uitstek een teamsport", zegt Ruiz. "Juist als je samenwerkt in trainingen én tijdens de wedstrijden kom je verder. Helemaal als aan de andere kant je rivaal ook alles geeft."