Instellingen

Brein achter drugslab Drempt en chauffeur opgepakt

Een eerdere aanhouding bij het drugslab in Drempt.
Een eerdere aanhouding bij het drugslab in Drempt. © Politie

DREMPT - Een 38-jarige Mexicaan en een 47-jarige Colombiaan zijn aangehouden voor betrokkenheid bij drugslabs in Nederland, onder andere in Drempt. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) nadat bekend werd dat de mannen twee weken langer in hun cel moeten blijven na hun arrestatie.

Het OM zegt dat de Mexicaan, zonder vaste woon- of verblijfplaats, afgelopen vrijdag vanuit Spanje is overgeleverd aan Nederland. De Colombiaanse verdachte uit Den Haag is afgelopen dinsdag al aangehouden.

De Mexicaan wordt ervan verdacht het brein te zijn achter het drugslab. Hij zou een aansturende en coördinerende rol hebben in een criminele organisatie die meerdere labs had voor de productie van crystal meth. Het gaat dan onder andere om labs in Moerdijk en Drempt. De 38-jarige verdachte mag geen contact met de buitenwereld hebben, hij mag enkel met zijn advocaat praten.

De Colombiaan wordt ervan verdacht dat hij als chauffeur werkzaam was bij de criminele organisatie.

Eerdere arrestaties

Eerder dit jaar, in juli, hield de Landelijke Eenheid van de politie ook al vier andere verdachten aan. Het ging toen om een man uit Den Haag, een Colombiaanse vrouw, een Ecuadoriaan en een man uit Mexico. Deze verdachten zitten allemaal nog vast en worden op 27 oktober verwacht bij de rechtbank in Den Bosch voor een pro forma-zitting.

De politie zegt dat het onderzoek nog steeds verder gaat. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!