Instellingen

Vrijspraak voor steekpartij in ggz-instelling Ermelo

De verdachte van de steekpartij is vrijgesproken
De verdachte van de steekpartij is vrijgesproken © Omroep Gelderland

ERMELO - Een 37-jarige man is vrijgesproken van poging tot doodslag op een medepatiënt in een ggz-instelling in Ermelo. Dat heeft de rechtbank vandaag bepaald. Dat er ruzie is geweest is onomstreden, maar dat er daadwerkelijk gestoken is door de verdachte kan de rechter niet met zekerheid vaststellen. Het Openbaar Ministerie (OM) had een half jaar cel geëist met tbs.

De man die afkomstig is uit Sierra Leone maakte op 26 december vorig jaar in Ermelo bij een ggz-instelling ruzie met een medepatiënt. Daarbij zou hij de andere man hebben gestoken met een scherp voorwerp, vermoedelijk een schaar.

Vet

Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak bleek al dat een medewerkster van de instelling had verklaard dat er vlak na de ruzie geen verwondingen waren geconstateerd bij het slachtoffer. Toch moest het slachtoffer zo'n acht uur later gehecht worden. "In totaal waren er vier wonden en zijn er vijftien hechtingen nodig geweest om het slachtoffer op te lappen", vertelt de officier van justitie.

"Wonden kunnen in tweede instantie toch erger zijn dan in eerste instantie lijkt." Volgens het OM zou het aan het postuur van het slachtoffer kunnen liggen dat die wonden in eerste instantie niet zichtbaar waren. "Het is misschien onaardig om te zeggen, maar bij iemand met veel vet, bloedt een verwonding minder."

De rechtbank stelt dat niet met zekerheid is te zeggen dat de wonden die gehecht moesten worden daadwerkelijk het gevolg zijn geweest van de vechtpartij. Voor deze zaak is de man dus vrijgesproken.

Kliniek

Hij is inmiddels uit de gevangenis ontslagen en zou weer teruggekeerd zijn naar de kliniek in Ermelo. Er ligt nog wel een aangifte van aanranding tegen hem. Bovendien zou hij in de gevangenis ook betrokken zijn geweest bij een geweldsincident. Of de man voor die zaken nog voor moet komen, is op dit moment niet duidelijk.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!