Lokaal

Kinderen herdenken Market Garden in Beek

BEEK-UBBERGEN - Vrijdagmiddag 17 september kwamen 90 kinderen van basisschool de Biezenkamp uit Beek samen met leerlingen van de Euregio Real Schüle uit het Duitse Kranenburg samen bij het Lt. John P. Foly monument aan de Verbindingsweg om Operatie Market Garden, aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, te herdenken.
Toon de Jong, voorzitter Van Stichting Reünie Paratroopers, heette de kinderen welkom, waarna wethouder Sylvia Fleuren een toespraak hield. Vervolgens lazen kinderen gedichten voor en werden bloemen en tekeningen gelegd bij het monument.
Eerder die dag had Toon de Jong uitleg gegeven over de oorlog en vertelde mevrouw Ria Roozendaal over het bombardement op Nijmegen dat zij van dichtbij had meegemaakt. Aansluitend gingen leden van de Beekse Stichting Reünie Paratroopers met de scholieren naar de plaatsen waar de gevechten tijdens Operatie Market Garden plaatsvonden.
Ook 's avonds was er een herdenkingsplechtigheid in Beek, waarbij de plaatselijke schutterij B.U.B. en harmonie K.N.A. aanwezig waren.
Omroep Berg en Dal TV maakte een korte reportage van beide herdenkingen.