Instellingen

Bommelding in trein: 'Wij hebben het beste verhaal van de hele klas'

Passagiers informeren bij de politie hoe lang het nog duurt
Passagiers informeren bij de politie hoe lang het nog duurt © Omroep Gelderland

APELDOORN - Ze waren voor het eerst zonder ouders met de trein. En toen kwam er een bommelding en werd hun trein bij station Apeldoorn stilgezet. Twee jongens uit Deventer wisten zondag niet wat ze meemaakten toen de politie na de bommelding een 42-jarige Rotterdammer uit de trein haalde.

"Er kwam allemaal politie. Het gebied werd afgezet en er kwam een speurhond die aan alle tassen kwam snuffelen. En er werd een man aangehouden als verdachte", klinkt het opgetogen.

Kinderen beleven spannend avontuur na bommelding in trein

'Beste weekendverhaal'

Ze hadden de verdachte van de bommelding ook al gezien in de trein. "Die meneer deed al raar. We zaten eerst bij hem. Hij klopte op de deur van de conducteur en riep dat ze door moesten rijden. Toen zijn we maar in de stiltecoupé gaan zitten, want we vonden het wel een beetje spannend. Dit is de eerste keer dat wij met z'n tweeën alleen gaan. Dit is wel het beste weekendverhaal van de hele klas."

'Die meneer deed heel boos'

Een andere jonge passagier zat vrijwel naast de verdachte. "Mijn moeder en ik zaten bij die meneer. Hij ging sigaretten in de trein roken en was heel agressief. Hij bonkte op de deur van de conducteur. Hij deed heel boos en schold de conducteur uit. Later zagen we politie komen. Ze waren met een heel arrestatieteam en hielden hem aan. Daarna moest iedereen de tassen in de trein laten."

Boze passagiers

Op Twitter reageerden reizigers in de stilstaande trein verontwaardigd op het uitblijven van informatie. Ze kregen geen enkele uitleg over wat er aan de hand was. Volgens de politie was dat nodig, omdat dat "voorkwam dat ook de verdachte tijdens de actie werd geïnformeerd".

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!