nieuws

De laatste duik in dit zwembad is voor de honden

HOOG-KEPPEL - Het buitenzwemseizoen zit erop en dat betekent voor het Hessenbad in Hoog-Keppel dat het bad vandaag voor een keer in het seizoen toegankelijk is voor hondenzwemmen. Zoals ieder jaar keken de honden en hun baasjes ernaar uit om samen een duik in het water te kunnen nemen.
Bink is zondagmorgen een van de eerste honden die bij het bad aankomt. Zijn baasje Daphne Schwartz: “Bink vindt het leuk. Die gaat hier elk jaar graag heen. Dat vindt hij mooi.”

'Honden kijken ernaar uit'

Bink is nauwelijks te houden. Logisch als je je baasje de hele zomer ziet zwemmen en zelf aan de kant moet blijven. Silke Tankink het baasje van Rex en herkent dat: “Ja, ik denk wel dat hij stiekem denkt ik had wel heel graag mee gewild.” Volgens Silke kijkt hij echt uit naar het einde van seizoen.
Maar ondanks het gepopel van Rex gaat hij toch netjes met het trapje het bad in, alsof hij de tekst ‘Niet duiken’ op de rand van het zwembad in zich opgenomen heeft. “Ze gaan inderdaad netjes de trap af, ze zijn heel goed opgevoed", zegt Inge Klos van het Hessenbad.
Bekijk hoe de honden een duik nemen in het Hessenbad:
De laatste duik in dit zwembad is voor de honden

'De honden houden zich netjes aan de regels'

Op de glijbaan gedraagt ook Bink zich voorbeeldig. Geen rare fratsen met omgekeerd de glijbaan af, zoals je jongeren nogal eens ziet doen. Inge Klos vindt het allemaal hele nette honden: “Met vier benen komen ze netjes naar beneden. Ze gaan niet achterstevoren, ze doen het volgens de regels.”
Netjes op vier poten de glijbaan af
Netjes op vier poten de glijbaan af © OG
Met zulke nette badgasten kijkt Inge Klos dan ook altijd uit naar deze dag aan het einde van het seizoen. Inge: “Dit is ontzettend leuk om te organiseren en vrij uniek, want niet ieder zwembad doet dit.”

Hondenijsjes

Er is ook werkelijk aan alles gedacht, van speelmateriaal tot snacks. Zo zijn er hondenkoekjes en zelfs hondenijsjes. Met de opbrengst daarvan wil het Hessenbad een lift aanschaffen zodat ook minder validen voortaan makkelijk het water in kunnen.