Instellingen

Ondanks fel protest stemt Harderwijk in met komst tiny houses

Pam van Engelshoven ontwierp haar eigen tiny house aan het Rappad in Harderwijk
Pam van Engelshoven ontwierp haar eigen tiny house aan het Rappad in Harderwijk © RTV Nunspeet
HARDERWIJK - Ze gaan er komen: twintig zogenoemde tiny houses aan de Groene Zoom in Harderwijk. De gemeenteraad stemde donderdag in met de plannen ondanks protest van omwonenden.
Buurtbewoners zijn niet blij met de komst van kleine woningen. Ze hingen spandoeken op en maakten bezwaar bij de gemeente Harderwijk.. De gemeenteraad zelf is laaiend enthousiast. Het voorstel werd dan ook unaniem aangenomen.
Onder meer D66 benadruk hoe blij de partij is met de tiny houses. Raadslid Thijs Melkert: "Wij hebben vertrouwen in het plan dat de wens van duurzaam leven vervult." Wel vindt Melkert dat er wellicht nog iets beter gekeken moet worden naar het leefgebied van de das.

Verkeersremmede maatregelen

Hij wordt op z'n wenken bediend. Fractievoorzitter Matthijs van der Mannen van GroenLinks kwam met een motie die vraagt om verkeersmaatregelen die de das moeten beschermen. Zo moet de maximumsnelheid op de Horloseweg omlaag naar 30 kilometer per uur, stelt GroenLinks.
Wethouder Jeroen de Jong laat weten dat het college positief staat tegenover de ingediende motie. Er is volgens hem slechts één probleempje: de Horloseweg is van de gemeente Ermelo. Harderwijk is daarover met die gemeente in gesprek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!