Instellingen

Derde prik voor kwetsbare gevaccineerden 'dichtbij huis'

Een coronavaccin wordt voorbereid.
Een coronavaccin wordt voorbereid. © EPA
ARNHEM - De derde prik voor kwetsbare gevaccineerde mensen wordt gezet door de GGD. De gegevens worden aangeleverd via de ziekenhuizen of de huisarts.
Vanaf medio oktober worden mensen bij wie de eerste twee prikken onvoldoende aanslaan, opnieuw uitgenodigd voor een 'boosterprik'. Dat moet de afweer tegen het coronavirus versterken.
Medisch specialisten in het ziekenhuis gaan de patiënten selecteren. "Het gaat in onze regio om zo'n 8.000 mensen", rekent een woordvoerder van GGD Gelderland Midden voor. "Voor onze regio zou dat neerkomen op 10.00 – 20.000 inwoners, maar dat is een schatting", vertelt GGD Noord- en Oost-Gelderland.

Dichtbij huis

Dat is in eerste instantie geen grote logistieke uitdaging. "Dat is voor ons één dag werk op een grote locatie", zegt de woordvoerder van GGD Gelderland Midden. "Maar we zijn aan het kijken hoe we de prik dichtbij huis kunnen brengen, bijvoorbeeld door op locatie te prikken of met de vaccinatiebus. Zodat niet iedereen naar Ede hoeft te komen."
De ziekenhuizen wachten nog op informatie van het RIVM over wie er in aanmerking komen voor de derde prik. "Het gaat om mensen met een ernstige afweerstoornis en die onder behandeling zijn van een medisch specialist", licht Rijnstate toe.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!