Instellingen

Provincie: musea moeten samen typisch Gelderse verhalen gaan vertellen

Provincie stuurt aan op een musea met Gelderse verhalen
Provincie stuurt aan op een musea met Gelderse verhalen © Cultuur & Erfgoed Provincie Gelderland
ARNHEM - Gelderland telt zo’n 120 musea, grote en kleine, die het allemaal zwaar hebben gehad tijdens corona. Wat de provincie betreft gaan deze musea veel meer met elkaar samenwerken aan het vertellen van typisch Gelderse verhalen. Dat regelt de provincie in het nieuwe museumbeleid vanaf 2022.
De provincie wil musea aanmoedigen om nieuwe plannen te maken en verbindingen aan te gaan met de recreatieve sector om het publiek een breder en typisch Gelderse verhaal te laten beleven.

Gelders verhaal centraal

Bestaande subsidies worden daarvoor aangepast of komen te vervallen. De regelingen voor (middel)grote musea en historische verenigingen komen te vervallen. Een nieuwe regeling steunt vanaf 2022 exposities waarin samenwerkende musea een thematische Gelderse verhaallijn tot leven brengen. Bijvoorbeeld de Romeinse Limes, die onlangs is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.
Cultuur en Erfgoed gedeputeerde Peter Drenth: "We hebben ook gezien hoe zwaar de sector het heeft gehad tijdens corona. Een intensievere samenwerking tussen musea maakt de branche financieel sterker."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!