Instellingen

In deze vier gemeenten zijn de meeste coronaprikken gezet

Bijna 86 procent van de volwassenen en 83 procent van alle twaalfplussers heeft een eerste prik ontvangen.
Bijna 86 procent van de volwassenen en 83 procent van alle twaalfplussers heeft een eerste prik ontvangen. © ANP

ARNHEM - Sinds Nederland startte met het vaccineren tegen het coronavirus, zijn er zo'n 23,3 miljoen prikken gezet. In Gelderland zijn Heumen, Lingewaard, Rozendaal en Oost Gelre koploper. In die vier gemeenten heeft 90 tot 94 procent van de inwoners in ieder geval één coronaprik gehad, blijkt uit cijfers van het RIVM en LocalFocus.

Bijna 86 procent van de volwassenen in Nederland heeft inmiddels een eerste prik ontvangen. Worden ook tieners meegerekend, dan ligt het landelijk percentage iets lager: 83 procent van alle twaalf-plussers heeft een eerste prik gehad.

In Gelderland ligt het percentage gevaccineerden per gemeente nergens lager dan 60 procent. In Nunspeet, Barneveld en Neder-Betuwe zijn procentueel de minste inwoners gevaccineerd. De vaccinatiegraad voor eerste prikken ligt daar tussen 60 en 74 procent van de bevolking.

Bekijk de kaart van LocalFocus. Selecteer een gemeente om het percentage te zien.

Volledige vaccinatie

Landelijk is ondertussen meer dan 82 procent van de Nederlanders al volledig gevaccineerd. Dat zijn er een stuk meer dan vorige week, maar de stijging is vooral administratief van aard. Mensen die één prik hebben gehad en daarvoor al met corona besmet zijn geweest, werden eerder namelijk nog niet als 'volledig gevaccineerd' geteld.

In Gelderland ligt het percentage volledig gevaccineerde inwoners in Barneveld en Neder-Betuwe (40 tot 59 procent) het laagst. In alle andere gemeenten is 60 tot 84 procent volledig gevaccineerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!