Instellingen

McDonald's noodgedwongen doordeweeks dicht door personeelstekort

Het fastfoodrestaurant doet zijn best nieuwe medewerkers te werven.
Het fastfoodrestaurant doet zijn best nieuwe medewerkers te werven. © Omroep Gelderland

OCHTEN - Het restaurant van fastfoodrestaurant McDonald's in Ochten is sinds vorige week op doordeweekse dagen dicht. Dat komt door een tekort aan personeel. Klanten kunnen wel door de McDrive. Het restaurant waarschuwt wandelaars die op die manier hun eten en drinken willen bestellen om goed op hun veiligheid te letten.

Eunice Koekoek, woordvoerder van McDonald's Nederland, laat desgevraagd weten dat er te weinig personeel is om doordeweeks zowel het restaurant als de drive-thru open te houden: "Sinds vorige week zijn we alleen in het weekend volledig open. Voor zover ik weet, is dat nu alleen bij onze vestiging in Ochten."

Volgens Koekoek is het personeelstekort nog nooit zo groot geweest. "We werven ieder jaar personeel in mei en september, maar het tekort is nu bij ál onze vestigingen groter dan normaal. Dat tekort is overal in de horeca groot en bij ons dus ook."

'Blijf in goede volgorde'

De fastfoodketen doet zijn best om nieuwe medewerkers te krijgen. Zo maken nieuwe crew members sinds deze maand kans op een ballonvaart. Koekoek hoopt dat er snel voldoende personeel, is zodat de vestiging in Ochten weer volledig open kan. Wandelaars en fietsers die wat willen bestellen, mogen te voet door langs de praatpaal. Hen wordt wel verzocht om netjes in de goede volgorde te blijven staan.

McDonald's verzoekt zijn klanten om in dezelfde volgorde te blijven staan.
McDonald's verzoekt zijn klanten om in dezelfde volgorde te blijven staan. © Omroep Gelderland

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!