Instellingen

Oud-voorzitter voetbalclub bemiddelt in conflict motorcrossclub en Zwarte Cross

De motorcross is een uithangbord van de Zwarte Cross.
De motorcross is een uithangbord van de Zwarte Cross. © Omroep Gelderland

LICHTENVOORDE - Marcel Eekelder, oud-voorzitter van voetbalvereniging Longa'30 in Lichtenvoorde, is door motorcrossclub MACL naar voren geschoven om te bemiddelen in een conflict met De Feestfabriek, de organisator van de Zwarte Cross. Beide partijen worden het niet eens over een nieuwe huurovereenkomst voor het circuit van de MACL op de Besselinkschans voor de Zwarte Cross.

Het huidige contract is afgelopen en de Zwarte Cross is zonder crossbaan geen Zwarte Cross. De wedstrijden in de diverse crossklassen vormen een belangrijk uithangbord van het evenement. De impasse in de onderhandelingen zou in het uiterste geval kunnen leiden tot het vertrek van de Zwarte Cross van de Besselinkschans.

Op de achtergrond van de vastgelopen onderhandelingen speelt de door de MACL gewenste aankoop van een stuk grond op de Schans van 18 hectare, dat in bezit is van De Feestfabriek. De crossclub wil die grond graag in bezit krijgen, om ervan verzekerd te zijn dat er geen andere partij mee aan de haal gaat in de toekomst, zodat die partij mogelijk gaat klagen over geluidsoverlast. De MACL zit bijvoorbeeld niet te wachten op een campingeigenaar als naaste buurman.

'Mooie baan'

Eekelder, directeur van een lokaal staalbedrijf, staat midden in de Lichtenvoordse gemeenschap en pakt de handschoen graag op. "Ik hoop er met beide partijen goed uit te komen", zegt Eekelder. "De Zwarte Cross is een prachtig evenement voor de uitstraling van Oost Gelre en de MACL heeft een mooie baan waar ze moeten kunnen blijven crossen."

Hij begint de komende dagen aan de zware klus om de MACL en De Feestfabriek nader tot elkaar te brengen, met als resultaat tevredenheid bij zowel de motorcrossclub als De Feestfabriek, die daardoor met de Zwarte Cross op de Schans blijft. De Feestfabriek heeft inmiddels bij de gemeente een visje uitgegooid of de realisatie van nóg een crossbaan op de Schans tot de mogelijkheden behoort.

"Ik ben door de MACL gevraagd, doe het graag en sta er blanco in. Maar ik ga me eerst verdiepen in wat er speelt", zegt Eekelder, die hoopt op een redelijk korte termijn de impasse in de onderhandelingen tussen beide partijen te kunnen doorbreken en op te lossen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!