Instellingen

Geen duidelijkheid over dode ganzen in vuilniszakken

De wijkagent vond de dode dieren aan de Waalbandijk in Dodewaard.
De wijkagent vond de dode dieren aan de Waalbandijk in Dodewaard. © Wijkagent Gerrit Langerak / Instagram

DODEWAARD - De politie heeft nog weinig aanknopingspunten over de gedumpte ganzen die zondag werden gevonden in Dodewaard. De dieren zijn inmiddels weggehaald door Rijkswaterstaat.

"We hebben al wel wat reacties gekregen", vertelt wijkagent Gerrit Langerak. "Maar daar komen we niet verder mee." Dat maakt het moeilijk voor de agent om te onderzoeken wat er exact is gebeurd. "Als we geen tips krijgen, dan is het gauw over."

Hij hoopt dat er nog meer informatie komt, want er is nog veel onduidelijk. "Ik weet niet hoe ze om het leven zijn gekomen, want dat konden we niet zien vanwege de ontbinding. We konden ook niet zien of bijvoorbeeld het borstfilet eruit is gehaald."

Beschuldigende vinger

Volgens de wijkagent heeft er twee jaar geleden ook een dergelijke dumping plaatsgevonden. Dat kreeg hij te horen van jagers, waar volgens hem als snel naar gewezen wordt als schuldigen.

Hij wil dat ten stelligste ontkrachten: "Ik weet zeker dat zij het niet zijn geweest. Zij hebben een bepaalde ethiek." Wie de ganzen wel heeft gedumpt, blijft dus nog altijd onbekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!