Nieuws

'Ze schrokken zich lam', beveiligers slachterij overrompeld door activisten

Woordvoerder Van der Weijden-Everts: "Twee beveiligers schrokken zich lam."
Woordvoerder Van der Weijden-Everts: "Twee beveiligers schrokken zich lam." © Omroep Gelderland
APELDOORN - Stroom op de hekken en beveiligers op het terrein: het bleek bij kalverslachterij Ekro in Apeldoorn niet voldoende om activisten buiten de deur te houden. Woordvoerder Marijke van der Weijden-Everts: "De politie was snel ter plaatse, maar de activisten waren snel binnen."
In de nacht van zondag op maandag wisten 84 activisten van de internationale groepering 269 Libération Animal het terrein van Ekro op te komen. Daarna drongen zij de productielocatie van de slachterij, die valt onder de VanDrie Group, binnen. Daar ketenden ze zich vast en weigerden ze het terrein te verlaten.

Overrompeld

De twee beveiligers die aanwezig waren, werden overrompeld door de tientallen activisten. "Ze schrokken zich lam toen ze de grote groep aan zagen komen", zegt Van der Weijden-Everts. De bewakers belden de politie die er snel was.
Bekijk hieronder de reactie van de woordvoerder:
Beveiligers slachterij overrompeld door activisten
De politie en ME zijn bijna de hele nacht bezig geweest met het losmaken en arresteren van de activisten. Die zijn daarna met twee stadsbussen naar het cellencomplex in Apeldoorn overgebracht. Of ze inmiddels weer op vrije voeten zijn, is niet bekend.
Het is woordvoerder Van der Weijden-Everts niet volledig duidelijk waarom de groep juist bij Ekro binnendrong. "We zijn weliswaar een groot bedrijf dat in de spotlight staat. Het is een groep die vleesproductie afkeurt. Maar waarom ze precies bij ons uitkwamen, is ons niet bekend."