Instellingen

Agent vindt twintig dode ganzen in vuilniszakken en roept om hulp

De wijkagent vond de dode dieren aan de Waalbandijk in Dodewaard.
De wijkagent vond de dode dieren aan de Waalbandijk in Dodewaard. © Wijkagent Gerrit Langerak / Instagram

DODEWAARD - Een wijkagent in de gemeente Neder-Betuwe heeft zondag een schokkende ontdekking gedaan aan de Waalbandijk in Dodewaard. Buitendijks, nabij de Pluimenburgsestraat, trof hij twintig dode ganzen aan die verpakt waren in zes vuilniszakken.

Wijkagent Gerrit Langerak maakt via Instagram melding van de bizarre vondst. Hoe hij de vuilniszakken op het spoor kwam, vertelt hij er niet bij. Wel zegt hij dat er een zwerm dikke bromvliegen om de dode dieren hing, dus mogelijk lagen de zakken met dode ganzen er al wat langer.

Bandensporen

Ook geeft Langerak aan dat er in het gras bandensporen zichtbaar zijn. Hij roept de hulp in van het publiek op social media om duidelijk te krijgen wie de dode ganzen aan de Waalbandijk heeft achtergelaten.

Volgers van de wijkagent laten via Instagram hun afschuw merken over de vondst. "Dit slaat weer helemaal nergens op. Waar gaat het heen met deze wereld?", vraagt Nikki van Lith zich bijvoorbeeld af. Samantha Homan merkt op dat de wereld 'steeds verrotter' wordt en dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de dumping van de dieren, hard aangepakt moeten worden. Ook andere volgers op Instagram laten weten de vondst vreselijk te vinden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!