nieuws

Alternatief corso is een financiële uitdaging

De organisatie bedacht dit jaar een alternatieve dahlia-kunstobjectenroute.
De organisatie bedacht dit jaar een alternatieve dahlia-kunstobjectenroute. © Omroep Gelderland
LICHTENVOORDE - Het zijn moeilijke jaren voor het bloemencorso in Lichtenvoorde. Toch vindt de organisatie altijd wel een manier om er iets bijzonders van te maken, ook deze editie.
Vorig jaar had het corso niet meer dan een maand voorbereidingstijd. Dit jaar is dat al beter: al vroeg was bekend dat het bloemencorso met optocht niet door zou gaan, waarna gekozen werd voor de dahlia-kunstobjectenroute. Ontwerpers en bouwers leefden zich maanden uit, met ouderwets grote bouwwerken tot gevolg.
Bekijk de video:
Alternatief corso is een financiële uitdaging
Ewald Berendsen, voorzitter van corsogroep Lansink Bluiminck, ziet dat zijn groep inteert op de financiële reserves. “Het waren moeilijke jaren. In de goede jaren hebben we reserves aangelegd voor het geval er een keer iets mis zou gaan. De kosten van één complete corsowagen hebben wij als financiële buffer aangehouden. Daar maken we nu wel gebruik van.”

Geen Zwarte Cross

Normaal werken mensen van de verschillende corsogroepen op de Zwarte Cross. Daar staat een vergoeding per uur tegenover die aan de corsogroepen wordt gegeven. Dit jaar was er echter geen Zwarte Cross: een financiële strop voor sommige groepen. “Gelukkig hebben we wel goede sponsoren en hebben we extra subsidie gekregen van de gemeente. Dat dekt een deel van het tekort, maar niet genoeg”, zegt voorzitter van het corso Herman ter Haar.
Ter Haar zit inmiddels zeventien jaar in het bestuur en werd zaterdagavond koninklijk onderscheiden voor zijn maatschappelijke bijdrage. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Naussau.
Maandagochtend om 10.00 uur maakt een jury bekend welke groep de mooiste creatie heeft gemaakt en daarmee winnaar is van de dahlia-kunstobjectenroute 2021.