Instellingen

En wéér een auto uit de bocht in Doornenburg: Mirjam maakt zich grote zorgen

De N838 bij Doornenburg is berucht.
De N838 bij Doornenburg is berucht. © Omroep Gelderland

DOORNENBURG - Vrijdag vloog er voor de zoveelste keer in Doornenburg een auto uit de bocht - en weer op nagenoeg hetzelfde punt aan De Krakkedel. De bocht in de provinciale weg N838 is voor veel buurtbewoners berucht. Ze hopen dat er snel maatregelen worden getroffen.

Iedere keer weer schrikt Mirjam Balk als ze kabaal hoort. Ze woont met haar gezin aan De Krakkedel in Doornenburg. Bijna altijd zijn het doffe klappen en weet ze dat wéér een auto uit de bocht gevlogen is. "Ja, dit is een berucht punt, dat weten alle buurtgenoten", zegt ze. "Mensen zeggen dat het dit jaar al vier keer is gebeurd, maar het gebeurt vaker. Heel vaak slipt iemand hier van de weg, zo de greppel in en wordt er meteen een trekker gebeld. Die haalt de auto eruit. Ja, daar wordt dan geen melding van gemaakt."

Gevaar voor fietsers

Mirjam en haar man hebben twee zonen. De oudste begint net op de middelbare school. Daarom vindt ze dit punt eigenlijk nog gevaarlijker. "Naast de weg is een fietspad aangelegd. Als een auto uit de bocht vliegt, kan die ook op het fietspad terecht komen. Dat is een heel enge gedachte, want wat als mijn zoon daar net fietst?"

Brief aan provincie

N-wegen vallen onder verantwoordelijkheid van de provincie. Daarom heeft Mirjam daar aangeklopt, zegt ze. "Ik heb een brief geschreven aan de provincie en ik hoop dat die er iets aan gaat doen. Ze kunnen de bocht iets aanpassen of zorgen dat hier niet zo hard gereden kan worden. Als ze maar maatregelen nemen."

De provincie kon zaterdag niet reageren op vragen van Omroep Gelderland.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!