Instellingen

Dierentuin is een pantertje rijker, beleef de geboorte mee

De moeder en het jong worden zo veel mogelijk met rust gelaten.
De moeder en het jong worden zo veel mogelijk met rust gelaten. © Koninklijke Burgers' Zoo

ARNHEM - In Burgers' Zoo in Arnhem is een Sri Lankaanse panter geboren. De dierentuin meldt de geboorte vrijdag en laat weten dat het jonge roofdier de eerste kritieke levensfase inmiddels succesvol heeft doorstaan. Op beelden is de geboorte te zien.

De Sri Lankaanse panter wordt in het wild bedreigd. Experts schatten dat er nog minder dan duizend van deze dieren op Sri Lanka voorkomen, aldus de dierentuin. De moeder van het pasgeboren jong is een 12-jarig vrouwtje. De moeder en het jong worden nu zo veel mogelijk met rust gelaten. De dieren bepalen zelf wanneer ze het kraamverblijf willen verlaten, aldus de dierentuin.

Beleef de geboorte mee:

Dierentuin is een pantertje rijker, beleef de geboorte mee

Het dier werd vorige week al geboren. Pas als het jong zes weken oud is, zal het voor het eerst door mensenhanden worden aangeraakt. Het panterjong krijgt dan een inenting tegen katten- en niesziekte en een ontwormingskuur. Op dat moment wordt ook het geslacht bekend.

Hoewel de Sri Lankaanse panter in het wild wordt bedreigd, ziet de toekomst van de Europese dierentuinpopulatie er volgens de dierentuin rooskleurig uit. In Europa zijn nu 58 van deze dieren: 27 mannetjes, 30 vrouwtjes en het pasgeboren panterjong.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!