Sport

Doekhi was dicht bij transfer, maar wacht nu gesprek met Vitesse

Danilho Doekhi over zijn mislukte transfer.
Danilho Doekhi over zijn mislukte transfer. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Danilho Doekhi keert aankomende zondag terug in de basiself bij Vitesse, voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Na een blessure en een afgeketste transfer naar Zagreb trekt hij het geelzwarte shirt weer aan.
Doekhi blikt terug op de laatste dagen van de transferperiode, waarin hij een transfer naar Kroatië misliep. "Dat waren hectische dagen, want je weet niet hoe alles zal verlopen. Je kan weg, of blijven. En als je weggaat is dat een grote stap in je leven, helemaal in een ander land. Maar uiteindelijk ben ik er wel rustig onder gebleven."
De transfer was heel dichtbij, vertelt de aanvoerder van de Arnhemmers. "Maar het is uiteindelijk niet doorgegaan. Daar ben je dan wel even mee bezig, maar ik heb er niet heel lang mee gezeten. Dus ik heb de focus daarna snel op mijn herstel gelegd en de knop omgezet."

Hamstringblessure

Want Doekhi had in die tijd ook last van een hamstringblessure en moest wedstrijden missen, onder meer tegen Anderlecht. En daar baalt de centrale verdediger van. "Het is lastig dat je in zulke wedstrijden moet toekijken, want juist die wil je spelen. Maar het is mooi dat ze Europa hebben gehaald, nu spelen we er nog zes."
Voor het zover is, wacht eerst RKC. "Ik ben weer fit en heb nergens meer last van, dus ik kan weer spelen. Zondag tegen RKC dus ook. Leuk om daar Alexander Büttner en Joseph Oosting weer te zien. We zullen elkaar zeker even gedag zeggen", blikt Doekhi vooruit.

Toekomst

En na RKC zal Doekhi langzamerhand ook moeten nadenken over zijn toekomst. De verdediger heeft nog een eenjarig contract in Arnhem. "Er zullen gesprekken komen over een mogelijke contractverlenging. Maar ik kan nog niet zeggen of ik daar voor open sta. Dat gesprek gaat komen en dan zien we wel wat eruit komt."