Nieuws

Nijmegen pakt overlastgevende asielzoekers aan

AZC Nijmegen.
AZC Nijmegen. © Google Maps
NIJMEGEN - Nijmegen gaat overlastgevende asielzoekers aanpakken. Daarvoor gaat de Waalstad de samenwerking aan met Boxmeer, Grave, Sint Anthonis en Venray. De samenwerking maakt het mogelijk vier extra boa’s in te zetten.
De burgemeesters van de vijf gemeenten ondertekenen woensdag gezamenlijk een overeenkomst.
Nijmegen, Boxmeer, Grave, Sint Anthonis en Venray hebben met elkaar gemeen dat ze een asielzoekerscentrum binnen hun grenzen of in hun directe omgeving hebben. In een toelichting op de samenwerking staat dat een klein deel van de bewoners van de asielzoekerscentra zorgt voor overlast in winkelcentra, het openbaar vervoer en in de openbare ruimte. “Omdat de overlastgevende groepen zich steeds verplaatsen is een gezamenlijke aanpak noodzakelijk”, leggen de gemeenten uit.

Ondertekening in Nijmegen

De ondertekening vindt plaats in het Nijmeegse concertgebouw De Vereeniging. Daarbij zijn ook demissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid) en ketenmarinier Jur Verbeek aanwezig. Oud-politieman Verbeek is vorig jaar door het ministerie van Justitie en Veiligheid ingeschakeld om de overlast door asielzoekers aan te pakken. Het asielzoekerscentrum in de Waalstad bevindt zich in Nijmegen-Oost. Hier zitten drie- tot vierhonderd asielzoekers.