Instellingen

Bekijk hier de mooiste Open Monumenten vanuit de lucht

De historische binnenstad van Elburg.
De historische binnenstad van Elburg. © Omroep Gelderland

NIJMEGEN - In de hele provincie Gelderland zijn dit weekend 618 activiteiten tijdens de Open Monumentendagen. Zaterdag en zondag openen kerken, kastelen en andere historische gebouwen de deuren voor het publiek.

Bekijk hier de mooiste Open Monumenten vanuit de lucht

Op landgoed Brakel in de Bommelerwaard is Het Spijker toegankelijk. Dit woonhuis was in de negentiende eeuw het eerste kasteelmuseum van Gelderland. In Harderwijk worden de Open Monumentendagen opgeluisterd met muzikale optredens in de historische binnenstad. Ridders van Gelre, het geschiedenisplatform van Omroep Gelderland, zet een aantal tips op een rijtje met mooie beelden vanuit de lucht.

Ridders van Gelre on toer

De Ridders van Gelre gaan aanstaande zaterdag voor Radio Gelderland ook op pad langs Open Monumenten. Ze starten in het oude kerkje van Laag-Keppel. Daarna bezoeken ze de stoomtimmerfabriek in Wehl en gevangenis De Kruisberg in Doetinchem. De Ridders sluiten hun toer af op landgoed Hackfort bij Vorden. Daar zijn het hele weekend allerlei activiteiten. De kasteelkelders zijn toegankelijk en er zijn drie exposities. Kijk voor meer informatie op openmonumentendag.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!