Nieuws

Dit is het beste terrasje in onze provincie

Het terras van restaurant De Olliemölle in Borculo.
Het terras van restaurant De Olliemölle in Borculo. © Omroep Gelderland
VIERHOUTEN - Restaurant De Olliemölle in Borculo heeft volgens de vakjury van de Terras Top 100 het beste terras van Gelderland. Hotel De Vossenberg in Vierhouten werd verkozen tot de 'Parel van het Jaar'.
Een vakjury bezocht in het hele land in twee rondes terrassen met minimaal 40 stoelen die vrij toegankelijk zijn, aan tafel bedienen, en die in het terrasseizoen minimaal vijf dagen per week geopend zijn.
Dat leverde 15 Gelderse terrassen in de landelijke Terras Top 100 op. Alleen Noord-Holland deed het beter, met 18 terrassen in de ranglijst.

Gelderse terrassen in de Top 100

De Olliemölle werd 12e, op de voet gevolgd door ’t Hoogstraatje in Nijmegen op plek 13. Jan & Jan in Didam werd 24ste en De Oude Herbergh in Oosterbeek 34ste.
Eigenaresse Gea van De Olliemölle in Borculo was dolblij met de uitslag.
Dit is het beste terrasje in onze provincie
Daar achter volgden De Tapperij Elburg (36), De Vossenberg Vierhouten (40), Dukdalf Kerkdriel (44), Op de Brink Elspeet (58), Eet-Lokaal Zevenaar (60), De Roskam Nunspeet (62), Eten bij Rico Dinxperlo (74), Beneman Vragender (90), Hart van de Betuwe Tiel (92), De Waldhoorn Otterlo (96) en Bakkersmolen Schuld Elburg (98).

Publiekslievelingen

Het landelijke publiek heeft in totaal ruim 29.000 stemmen uitgebracht, waarop drie Gelderse terrassen ook nog in die Top 10 eindigden. Bij het publiek haalden Eet-Lokaal uit Zevenaar, Dukdalf uit Kerkdriel en ‘t Noorden uit Aalten een Top-10-notering, op respectievelijk plek 4, 5 en 10.