Nieuws

Dolfinarium treurt om dood 'iconische' dolfijn Maaike

Maaike was een bijzondere dolfijn.
Maaike was een bijzondere dolfijn. © Dolfinarium
HARDERWIJK - Verdrietig nieuws uit het Dolfinarium in Harderwijk. Afgelopen vrijdag heeft het park dolfijn Maaike uit haar lijden moeten verlossen. Het geliefde dier kampte al jaren met haar gezondheid.
Volgens het Dolfinarium was Maaike bijzonder. "Ze was een icoon, onder haar (ex)-verzorgers maar ook onder de miljoenen gasten die zij heeft weten te inspireren tot een liefde voor, en natuurbehoud van onze prachtige zeeën en oceanen", is te lezen op de Facebookpagina van het zeezoogdierenpark.

Bergafwaarts

Met een speciaal dieet en diverse behandelingen wist het Dolfinarium de 38-jarige dolfijn gezond te houden, totdat het de afgelopen weken plotseling bergafwaarts met haar ging.
Dierenartsen en naaste verzorgers hebben Maaike nog intensief behandeld, maar herstel bleek niet meer mogelijk. Vanuit dierenwelzijnsoogpunt is daarop besloten de dolfijn uit haar lijden te verlossen.

Diepe indruk

Maaike kwam op jonge leeftijd vanuit Amerika naar Harderwijk. Ze had eerst een hoofdrol in de toenmalige dolfijnenvoorstelling in DolfijnDomijn en werd vervolgens één van de eerste bewoners van de Dolfijnendelta. In de Delta kreeg zijn kalfjes, waarvan Yola, Nalu en Baya nog steeds te zien zijn in Harderwijk.
Volgens het Dolfinarium maakte Maaike op iedereen een diepe indruk. Dat blijkt ook uit de vele reacties onder het Facebookbericht. "Rust zacht lieve Maaike. We zullen je nooit vergeten", aldus het park.