Instellingen

Gelderland-Zuid naar hoogste risiconiveau door oplopende besmettingen

De besmettingen gaan weer omhoog in Nederland.
De besmettingen gaan weer omhoog in Nederland. © ANP

In Gelderland-Zuid is het aantal positieve coronatests zo sterk gestegen dat in die regio sinds woensdag het hoogste risiconiveau geldt.

In negen regio's is de situatie nu 'zeer ernstig'. Naast Gelderland-Zuid gaat het om Drenthe, Zaanstreek-Waterland, Gooi en Vechtstreek, Zuid-Holland Zuid, Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden en Flevoland.

De situatie in Noord- en Oost-Gelderland verbetert juist, van 'ernstig' naar 'zorgelijk'. In Gelderland-Midden blijft de situatie hetzelfde. Deze regio heeft ook de komende week het risiconiveau 'ernstig'.

Vier risiconiveaus

Nederland telt vier risiconiveaus voor de corona-uitbraak. Van laag naar hoog zijn dat: waakzaam, zorgelijk, ernstig en zeer ernstig. Welke status de 25 veiligheidsregio's krijgen, hangt af van het aantal positieve tests en het aantal ziekenhuisopnames. Het laagste risiconiveau, waakzaam, geldt sinds 13 juli nergens meer.

De risiconiveaus hebben voorlopig nog geen gevolgen voor de coronamaatregelen. Alle beperkingen gelden in het hele land en worden ook overal versoepeld als het kabinet daartoe besluit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!