nieuws

Geef je op voor Beeldbrengers en word een echte mediamaker!

Beeldbrengers in Nijmegen.
Beeldbrengers in Nijmegen. © Omroep Gelderland
Vanaf oktober 2021 krijgen jongeren uit Gelderland de kans om media te maken over alles wat hen bezighoudt. Een talkshow, een kookprogramma met jongeren uit verschillende culturen, reportages over muziek of een nieuwsuitzending, bij Beeldbrengers is niks te gek. Wil jij ook meedoen? Geef je dan nu op!
Beeldbrengers is het nieuwe mediaplatform voor en door jongeren, in samenwerking met Omroep Gelderland. Wekelijks maken jongeren tussen 14 en 26 jaar tv-programma’s over alles wat ze tegenkomen in de samenleving en wat zij interessant vinden.

Word een echte professional

Vanaf oktober gaat Beeldbrengers van start in Tiel, Culemborg, Doetinchem, Zutphen, Nijmegen en Arnhem. In een periode van zes maanden worden de jongeren opgeleid tot echte mediamakers. Ze gaan aan de slag als presentator of vlogger. Of ze werken juist achter de schermen als redacteur, cameraman of -vrouw of als editor. Van een mediacoach leren ze interviewen en presenteren, maar ook om de regie te voeren, hoe de camera werkt en hoe je de audio goed opneemt.

Maatschappelijk project

Beeldbrengers is onderdeel van de MDT (Maatschappelijke Diensttijd). Jongeren kunnen met MDT de beste versie van zichzelf ontdekken. Ze ontwikkelen talenten, ontmoeten nieuwe mensen en dragen tegelijkertijd een steentje bij aan de lokale samenleving.
In Nijmegen bestaat Beeldbrengers al twee jaar. Abdi (21) vertelt hierover: “Ik werk als cameraman in een team en leer nieuwe mensen kennen. Ook ontdek ik nieuwe plekken in de stad" En over zijn grote droom: “Ik wil later documentaires over dieren maken. Bij Beeldbrengers doe ik dus goede ervaring op.”

Schrijf je nu in!

Vanaf november kunnen de Beeldbrengers gevolgd worden via de kanalen van Omroep Gelderland en de lokale omroepen. Wil jij ook meedoen aan Beeldbrengers, kom je uit Gelderland en ben jij tussen de 14 en 26 jaar, geef je dan nu op via beeldbrengers.tv. Meedoen is gratis!
Bekijk de video:
Geef je op voor Beeldbrengers en word een echte mediamaker