Instellingen

Duizenden bezoekers verwacht op Ramadanfeest: 'Moet als Sinterklaas worden'

Het laatste Ramadan kinderfeest in 2019
Het laatste Ramadan kinderfeest in 2019 © Facebook ICC Nour Al Houda
ARNHEM - Dit weekend worden er zesduizend bezoekers verwacht op het Ramadan kinderfeest in het Arnhemse Immerloo Park. De vergunning is verleend, laat Tehseen Khandwalla namens de organisatie weten. Dus als er 'niets geks gebeurt', wordt daar op zaterdag en zondag tussen 12.00 uur en 19.00 uur alsnog het einde van de Ramadan gevierd.
Vanwege corona kon het evenement, dat nu voor de tiende keer plaatsvindt, in 2019 voor het laatst doorgaan. Toen voor het eerst in het Arnhemse park, dat nu voor de tweede keer het onderkomen is. Weliswaar later dan het daadwerkelijke einde van de Ramadan, dat dit jaar in mei was. En ook nog als inhaaleditie voor vorig jaar.

140 vrijwilligers per dag

Evenementen mogen nog altijd niet, legt Khandwalla uit. "Maar dit feest is grotendeels een doorstroom: zoals een kermis." Er zullen volgens hem twee ingangen zijn waar bezoekers zich moeten registreren en een gezondheidsverklaring afgeven.
Een viering van deze omvang om het Islamitische feest te vieren, is uniek in Nederland, weet Khandwalla. Traditioneel wordt dat hier meer in besloten kring gedaan. "Maar dat willen we doorbreken. In veel landen is dat al anders."

'Moslims en niet-moslims verbinden'

Daarbij wil de organisatie moslims en niet-moslims met elkaar verbinden en de Ramadan en het Offerfeest nieuw leven inblazen. "Dat moet net zoiets als Sinterklaas worden", vindt Khandwalla. "We hopen het gevoel te creëren dat het iets leuks is."
Er is zoveel negativiteit rondom de Islam en moslims, ervaart hij. "We willen positiviteit brengen en mensen het gevoel geven dat het ook hún feestje is." Hij hoopt dan ook op zoveel mogelijk bezoekers van andere geloven of mensen die niet geloven. "We willen alle Arnhemmers oproepen om dit feest groots met ons te vieren."

Gratis eten, drinken en attracties

Aan de aantrekkelijkheid van het programma, zal dat in elk geval niet liggen. Zo kunnen kinderen gratis friet, ranja, slush puppy, popcorn, suikerspinnen en appels krijgen. Ook zijn er voor hen onder meer botsauto's, kun je er pony rijden of in de draaimolen. "Ik wil dat kinderen buikpijn krijgen omdat ze zo'n zin hebben in dit feest en ernaar uitkijken", besluit Khandwalla.
En volwassenen kunnen voor 'hele schappelijke prijzen' een hapje en drankje nuttigen in de wereldbazar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!