Nieuws

Tantratempel in Varik in lichterlaaie

Grote rookwolken bij boerderij met rieten kap in Varik
Grote rookwolken bij boerderij met rieten kap in Varik © Persbureau Heitink
HEESSELT - In een boerderij in Varik is zondagmiddag brand uitgebroken. Het gaat om een zeer grote brand, die is ontstaan aan de rieten kap van het huis aan de Waalbandijk. Het zou gaan om een bijgebouw van de TantraTempel.
Rookwolken waren van kilometers ver te zien. Verschillende eenheden van de brandweer rukten uit om het vuur te bestrijden. Zo kwam er versterking vanuit Geldermalsen en Tiel en kwam ook een rietploegteam uit Utrecht ter plaatse.
Hoe het vuur precies kon ontstaan, is niet nog niet bekend. De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid verzocht mensen om niet naar de brand toe te komen en om de hulpdiensten de ruimte geven.
Rond 15.30 uur was de brand onder controle, meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Eén persoon is naar het ziekenhuis gebracht voor controle.
In de boerderij aan de dijk is een bedrijf gevestigd met de naam TantraTempel. Volgens de website kunnen hier bijeenkomsten plaatsvinden waarbij onder meer stellen 'genieten van een natuurlijke, ontspannen omgeving en de intimiteit tussen elkaar verdiepen".