Nieuws

Nederlandse Paralympiërs 'lopen harder' door deze Gelderse broers

De broers Speelman en hun band in de studio in Harderwijk
De broers Speelman en hun band in de studio in Harderwijk © Omroep Gelderland
HARDERWIJK - Het min-of-meer officiële lijflied van de Nederlandse Paralympiërs komt uit Gelderland. Het is namelijk geschreven door het cabaretduo Speelman en Speelman en opgenomen in Harderwijk. De NOS gebruikt het liedje dagelijks in de uitzendingen en ook de sporters laten zich er door opzwepen. De gebroeders Speelman zijn dolblij met de plotselinge aandacht voor het nummer.
"Morgen meer", zo heet het opzwepende nummer van cabaretduo Speelman en Speelman. Beide broers zijn apetrots op het eindresultaat. "Heel erg", bevestigt Joost Speelman. "En ook heel onverwachts dat het zo op deze manier de studio uitrolt eerlijk gezegd. Ik ben echt zeer tevreden over het eindresultaat ja."
Tekst gaat verder onder de video:

Tokyo

Joost's broer Daan kent de bondscoach van de Nederlandse Paralympiërs. Nadat hij bij een training was, besloot hij dat er een liedje moest komen. "Toen zijn we twee dagen de studio in geweest met de band en hebben we dit liedje gemaakt", legt Daan uit. "En toen hebben we het naar Tokyo gestuurd, want zij waren daar toen al aan het trainen. Ze vonden het helemaal fantastisch en waren blij. Laten we hopen dat ze er een tiende verder door springen of harder door lopen."
Bekijk hier de hele reportage, tekst gaat verder onder de video:
Het nummer krijgt veel aandacht en dat is na een moeilijke periode erg welkom bij het cabaretduo dat oorspronkelijk uit Ermelo komt. "Ja, dit nummer komt ontzettend gelegen momenteel", zegt Joost daarover. "We hebben natuurlijk veel te weinig gespeeld en dan is het supergaaf als je weer de studio kan induiken en elkaar weer kan zien. Want we hebben elkaar veel te lang niet gezien. En dan met zo'n project bezig samen, dat is gewoon super!"