Nieuws

Waarom je een Ferrari kado krijgt als je deze miljoenenvilla in Nunspeet koopt

De villa in kwestie, hier nog zonder de Ferrari.
De villa in kwestie, hier nog zonder de Ferrari. © Michael van Oosten/Drieklomp Makelaars en rentmeesters
NUNSPEET - Wie dit weekeinde de bijlage van het Financieele Dagblad openslaat, kan er niet omheen: een grote advertentie voor een te koop staande villa in Nunspeet. Bijna 2,3 miljoen moet het optrekje kosten. Maar dan heb je ook wat. Niks bijzonders, er worden wel vaker villa's verkocht in Gelderland. Behalve dat je er in dit geval ook een gratis dikke racewagen bij krijgt. Een knalrode Ferrari, welteverstaan. Hoewel, gratis...
"Deze zeer luxe villa vraagt om een exclusieve auto. De eigenaar laat de Ferrari voor u in de garage staan", zo staat er te lezen in de twee pagina's brede advertentie in de full colour bijlage van de chique zakenkrant. Dat roept natuurlijk vragen op. Bert Lankman van het bedrijf Drieklomp Makelaars en Rentmeesters uit Nunspeet wil daar desgevraagd best tegen Omroep Gelderland iets meer over vertellen.
"Eigenlijk willen we gewoon iets ludieks doen. Het is best een duur huis en ook echt wel een topprijs voor Nunspeet. Maar het is wel op een hele mooie locatie en het is een heel bijzonder huis. Daarom wilden we een advertentie plaatsen die op zou vallen."
De tekst gaat verder onder de foto:
Een deel van de advertentie.
Een deel van de advertentie. © FD Persoonlijk
Opmerkelijk: op de website van de makelaardij voor welgestelden is de koopprijs van het huis uit 1998 exact een ton lager dan in de krant. Dus zo gratis is die Ferrari helemaal niet, toch? "Nou ja, als je liever in een Skoda rijdt, kan dat natuurlijk ook. Dan doen we er een ton af", zegt Lankman.
Wat het dan precies voor wagen is? "Het is een Ferrari 458, in nieuwstaat. Er zijn 570 pk aan boord, heb ik even nagevraagd bij de dealer hier in Nunspeet. Daarmee kun je in 3,4 seconden naar de 100 en de topsnelheid is 325 kilometer per uur. Dus je bent in vier uur in Italië", klinkt het enthousiast.

"Niet voor GroenLinksers"

Dat klinkt niet heel milieuvriendelijk. "Ik verwacht ook niet het huis aan Jesse Klaver te verkopen, al gaat het roer daar misschien wel om na de fusiegesprekken van vandaag", lacht de makelaar. "En als je er maar vier uur over doet, heb je natuurlijk veel minder uitstoot. Grapje hè."
De badkamer met bubbelbad. De tekst gaat verder onder de foto:
Deze aardbeien en chocolaatjes krijg je er dus ook bij.
Deze aardbeien en chocolaatjes krijg je er dus ook bij. © Michael van Oosten/Drieklomp Makelaars en rentmeesters
Behalve de Ferrari, die losjes geparkeerd kan worden in de dubbele garage ("voorzien van vloerverwarming"), staat de koper ook nog een ander cadeautje te wachten. Op de foto's zijn aan de rand van het volumineuze bubbelbad een schaaltje aardbeien en een schaaltje chocolaatjes te zien. "Ook die krijg je erbij hoor", zegt de makelaar. "Ach, we zorgen er altijd voor dat de aankleding op de foto's goed is, dat hoort natuurlijk wel een beetje bij zo'n huis."
Het statige pand lijkt in trek. Sinds het pand vandaag in het tijdschrijf FD Persoonlijk verscheen, is Lankman al "zeker vijftien keer" gebeld. Hoe de toekomst van dit pand aan de F.A. Molijnlaan eruit gaat zien? Misschien opsplitsen, gezien de woningnood? "We staan overal voor open, maar ik verwacht niet dat ik het aan een huisjesmelker verkoop. We verkeren wel in gegoede kringen, maar er zijn geen contacten bij de Formule 1 op Zandvoort."
De garage. De tekst gaat verder onder de foto:
Plek genoeg voor die Ferrari. Of dus die Skoda.
Plek genoeg voor die Ferrari. Of dus die Skoda. © Michael van Oosten/Drieklomp Makelaars en rentmeesters
Het lijkt best veel, na een halve dag al vijftien telefoontjes voor zo'n duur pand. Maar dat valt wel mee, verzekert hij. "Er is ontzettend weinig aanbod op de markt. Als je zo'n huis als dit nu moet bouwen, dan ben je echt miljoenen kwijt. En dan heb je grond nog niet eens. Het is 2.500 kuub, echt de top van de top in deze markt. Dus ik verwacht zeker nog wel meer animo."

"Zelf ook even een rondje"

Maar dan lijkt zo'n stunt met een gratis Ferrari toch ook helemaal niet nodig? "Ik weet nog niet of we dit vaker gaan doen, we wilden het gewoon eens proberen. Eens kijken hoe het werkt. Ik hoop dat er straks ook bezichtigingen voortkomen uit al die telefoontjes." Het is dus nog even afwachten hoe het afloopt het de villa en met de dure sportwagen. "Hoe dan ook, als het huis verkocht is, wil ik graag zelf eerst nog een rondje met die wagen door Duitsland", klinkt het verlekkerd.
Wel moet Lankman dat eerst nog even met de eigenaar bespreken, laat hij weten. Wie dat is, wil hij niet zeggen. "We doen nooit uitspraken over onze clientèle", klinkt het gedecideerd. "Of het een BN'er is? Ja. Dat wil zeggen, een bekende Nunspeeter." Meer wil hij er niet over kwijt.