Achterhoek / Achterhoek

Theo reed in 1975 drie kilometer achteruit met de vrachtwagen, en hij kan het nog steeds

Theo Mentink verdiende een kleine 350 gulden door achteruit te rijden.
Theo Mentink verdiende een kleine 350 gulden door achteruit te rijden. © Omroep Gelderland
BELTRUM - Zomer in Gelderland gaat vier weken de provincie in om dorpen en buurtschappen te bezoeken. Vandaag was het de beurt aan Voor-Beltrum in de gemeente Berkelland.
Als eerste was het tijd om de schouders eronder te zetten. Theo Mentink houdt sinds jaar en dag een 'achteruitrij-challenge'. In 1975 reed hij met zijn vrachtwagen en aanhanger drie kilometer achteruit. Dat is nog steeds een groot verhaal in Voor-Beltrum.
Het verhaal begon op een zaterdagmorgen in het café Halfweg, toen het over achteruitrijden ging. "Ik zei: waar wil je hem hebben", lacht Mentink. En zo geschiedde: een uur later was hij een kleine 350 gulden rijker, door de vrachtwagen achteruit naar Groenlo te sturen.
En hij kan het nog steeds. "Maar ik rijd toch liever 10.000 kilometer vooruit, dan één kilometer achteruit."

Oude spullen

Wie liever toekijkt, kan door naar een kunstwerk bij de weg naar Groenlo. En mocht het een regenachtige dag zijn, dan is Frans Groot Zervert van de partij met zijn verzameling van oude spullen in de garage.
Alle hoogtepunten uit de uitzending zien? Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Zomer in Gelderland: dit zijn de hoogtepunten van Beltrum
Dit jaar wordt Zomer in Gelderland gepresenteerd door Frank Oosterwegel en Lisanne Halleriet. Vier weken lang gaan zij de provincie in om een heleboel leuke dorpen en buurtschappen te bezoeken. Kijk op de website van het programma voor meer informatie.