Nieuws

In deze bus kun je zonder coronabewijs de grens over

De buslijn Aalten-Bocholt wordt officieel geopend
De buslijn Aalten-Bocholt wordt officieel geopend © Omroep Gelderland
AALTEN - Een nieuwe buslijn die de stations van Aalten en het Duitse Bocholt verbindt, is vrijdag officieel geopend. De coronamaatregelen van Duitsland en Nederland zorgen voor verwarring. Want waar het bijvoorbeeld met de auto verplicht is om een coronabewijs te tonen, hoeft dat in deze grensoverschrijdende bus niet.
Hoewel de bus al sinds woensdag rijdt, werd om organisatorische redenen pas vrijdagochtend een lint doorgeknipt. De officiële opening van de grensoverschrijdende lijn had sowieso wat voeten in aarde. Al na een proefperiode in 2017 en 2018 bleek de busverbinding succesvol. Toch duurde het nog een poos voordat de lijn regulier in gebruik werd genomen.
Tijdens de proefperiode maakten zo'n tachtig reizigers per dag gebruik van de buslijn. Veldhuizen denkt dat dat in de toekomst meer kan worden. "Het ligt strategisch. Station Aalten ligt langs de treinverbinding Winterswijk-Arnhem. En Bocholt heeft een station met internationale verbindingen, en naar vliegveld Düsseldorf bijvoorbeeld."