Nieuws

Bijna 200 gelovigen bidden voor christenen in Afghanistan: 'Ze zijn hun leven niet zeker'

De organiserende stichting zet zich in voor christenvervolging wereldwijd.
De organiserende stichting zet zich in voor christenvervolging wereldwijd. © Thomas B. via Pixabay
EDE - Stichting Open Doors heeft een gebedsbijeenkomst gehouden voor Afghanistan. Volgens de organisatie kwamen er bijna 200 gelovigen samen om te bidden in De Schuilplaats in Ede.
Tijdens de avond vertelden medewerkers van de stichting over hun ervaringen in Afghanistan. Uit angst voor mogelijke gevolgen mochten ze niet herkenbaar vastgelegd worden door camera's. Daarnaast werden er video's vertoond en is er muziek gespeeld. De gebedsbijeenkomst voor Afghanistan was een last minute ingelast initiatief als reactie op de huidige situatie in het Aziatische land.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Tientallen gelovigen bidden voor christenen in Afghanistan: 'Ze zijn hun leven niet zeker'
Directeur Maarten Dees maakt zich ernstige zorgen om de christelijke gemeenschap in het land. "Christenen hadden het altijd al moeilijk in Afghanistan. Maar nu de Taliban de macht heeft gegrepen, zijn ze hun leven niet zeker." De Taliban heeft aangekondigd de sharia te willen invoeren. Onder die islamitische wetgeving is geen ruimte voor andere geloven.

Onveilig

Afghanistan is een van de minst veilige landen voor christenen, volgens de stichting. Alleen in Noord-Korea is het leven voor christenen volgens Open Doors nog moeilijker.
"Alles wat we zeggen kan tot een bepaalde reactie leiden, dus we zijn voorzichtig. We doen wat we kunnen en dat is bidden." Het is niet de eerste keer dat de stichting zich inzet voor christelijke gemeenschappen wereldwijd. "Wij bekommeren ons om mensen die vanwege hun christelijke geloof worden vervolgd. En ondersteunen ze met gebed en financiële steun."