Nieuws

'Kamil E. week voor moord Peter R. de Vries al gezien bij parkeergarage'

Bloemen op de plek waar Peter R. de Vries werd neergeschoten.
Bloemen op de plek waar Peter R. de Vries werd neergeschoten. © ANP
AMSTERDAM - Kamil E., de in Maurik woonachtige Poolse verdachte van de moord op Peter R. de Vries, is een week voor de aanslag al gezien bij de parkeergarage waarin De Vries altijd zijn auto parkeerde. Dat meldt de NOS op basis van het Duitse blad Der Spiegel.
De politie hield Kamil E. vrijwel direct na de moord op 6 juli aan op de snelweg A4. Hij was volgens de politie de bestuurder van de vluchtauto, met daarin ook de vermoedelijke schutter Delano G. uit Tiel. Beiden zitten vast op verdenking van moord.
Een medewerker van de parkeergarage in de Amsterdamse Lange Leidsedwarsstraat herkende E. na de aanhouding als de persoon die zich eerder verdacht gedroeg bij de parkeergarage. Peter R. de Vries parkeerde daar altijd zijn auto voor uitzendingen van RTL Boulevard. De Pool zou de misdaadjournalist in de gaten hebben gehouden.
De medewerker maakte melding van de man bij de redactie, die de tip weer doorgaf aan de politie. Onduidelijk is wat er vervolgens met de tip is gebeurd. De Vries zou zelf ook op de hoogte zijn gebracht van de verdachte man.
Een week na de melding werd De Vries op straat doodgeschoten. Hij wandelde toen van de redactie van RTL Boulevard richting de parkeergarage.