Instellingen

Vijf ontsnapte koeien staan opeens te loeien onder het balkon: 'Zo leuk'

De ontsnapte koeien bij de flat van Elisabeth.
De ontsnapte koeien bij de flat van Elisabeth. © Politie Nijmegen

NIJMEGEN - Het was weer eens wat anders toen Elisabeth van der List woensdagochtend rond half negen vanuit haar flat aan de Heideparkseweg in Nijmegen naar buiten keek. Er stonden zomaar ineens vijf loeiende koeien in de tuin van haar flat onder haar balkon. "Zo leuk", vertelt ze enthousiast. "Dat maak je toch nooit mee!?"

De politie kwam en probeerde de ontsnapte dieren in te sluiten, maar dat was volgens Elisabeth nog niet zo eenvoudig. "Ze kwamen met linten en probeerden de koeien bij elkaar te houden. Alsof koeien dat snappen", zegt ze lachend. Pas toen de eigenaar van de koeien kwam, was alles volgens Elisabeth snel opgelost. "Hij rammelde met een bak met voer en de koeien liepen meteen achter hem aan naar huis."

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Ontsnapte koeien onder balkon Elizabeth

De koeien kwamen uit de buurt: ze zijn ontsnapt van een vakantieboerderij iets verderop. De dieren waren voor Elisabeth dan ook geen onbekenden. "Ik loop daar bijna elke dag wel even langs", vertelt ze. "Dan zie ik ze altijd grazen. Hoe ze hebben kunnen ontsnappen, weet ik niet."

'Wat gras gegeten'

Of ze iets kapot hebben gemaakt tijdens hun avontuur? Elisabeth denkt van niet. "Ze hebben wat gras gegeten, meer niet." Inmiddels staat het vijftal weer op hun vertrouwde plekje in de wei bij de vakantieboerderij. Wanneer we Elisabeth spreken, heeft ze daar net even een kijkje genomen. "Gewoon omdat ik zo blij word van die beesten."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!