Nieuws

Brandbrief vrienden vermiste Samuël aan ministerie: 'We hopen op jullie hulp'

Samuël Boujadi (links) is al bijna twee maanden vermist in Italië. Daniël van Deutekom (achtergrond) smeekt op Facebook BuZa om hulp.
Samuël Boujadi (links) is al bijna twee maanden vermist in Italië. Daniël van Deutekom (achtergrond) smeekt op Facebook BuZa om hulp. © Facebook/Daniël van Deutekom
DEN HAAG - Vrienden en nabestaanden van de zeer waarschijnlijk in Italië verdronken Samuël Boujadi van de Family Church in Nijkerk smeken in een brandbrief aan het ministerie van Buitenlandse Zaken om hulp. Ze delen deze brief op Facebook.
"Wij zijn allemaal uitgeput van de laatste acht weken. Wij snakken naar duidelijkheid. Maar we geven niet op. We willen nog één poging doen. Volgende week zal een team van Signi Zoekhonden gaan zoeken naar het lichaam", schrijft Daniël van Deutekom uit Arnhem namens de achterblijvers op Facebook.
Hij doet een oproep aan Buitenlandse Zaken de Italiaanse autoriteiten onder druk te zetten. "Als dit team (Signi Zoekhonden, red.) aangevuld wordt met experts van de Nederlandse politie of defensie, dan kunnen we er zeker van zijn dat we het lichaam vinden. Wij vragen het Ministerie van Buitenlandse Zaken daarom om betrokkenheid te tonen door te doen wat de Italiaanse autoriteiten hadden moeten doen: alle hulpmiddelen inzetten."
De brief aan Buitenlandse Zaken op Facebook:
Stichting Signi Zoekhonden vertrekt dit weekend en mag volgende week de hele week zoeken naar Samuël op het Meer van Bracciano bij Rome, bevestigt Esther van Neerbos. "We nemen behalve apparatuur drie honden mee." Maar het wordt moeilijk, zegt ze. "Garanties dat we Samuël vinden zijn er niet."

BuZa: 'Verschrikkelijk voor de naasten'

Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken bevestigt de ontvangst van de brandbrief en belooft dat de afzender ook een reactie krijgt. "Het is verschrikkelijk voor de naasten en we begrijpen ook de zorgen en onzekerheid bij hen."
Er is voortdurend contact tussen het Nederlandse ambassadepersoneel en de lokale overheid in Italië, gaat hij verder. "De bal ligt bij die autoriteiten, de brandweer, politie en gemeente. We moeten ons houden aan afspraken en regels die wij als landen onderling hebben gemaakt. Het sturen van politie en leger naar het meer waar Samuël is verdwenen gaat helaas niet."

Zie ook: