Nieuws

Sander gaat op safari in zijn eigen achtertuin

NIJMEGEN - Geen verre safari, maar gewoon om de hoek onder een stammetje. Volgens Sander Turnhout uit Nijmegen is daar genoeg te zien. Hij schreef er zelfs een boek over.
"Het is heel simpel. Je gaat in het park op de grond zitten, draait een stammetje om en dan kun je echt al van alles ontdekken", aldus een enthousiaste Sander die hoopt deze nieuwsgierigheid naar natuur in eigen omgeving bij meer mensen op te wekken.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Sander gaat op safari in zijn eigen achtertuin
“Wat ik met mijn boek wil laten zien is hoe bijzonder, interessant en gaaf natuur heel dicht bij huis is. Ik hoop dat mensen ook zelf naar buiten gaan, soorten gaan waarnemen en een bepaalde relatie daarmee aangaan.”

Band met de natuur versterken

In zijn boek staat stap voor stap beschreven hoe je zelf laagdrempelig veldwerk kan doen. "Je kan het boek gebruiken als je een basale interesse in de natuur hebt en je er het fijne nog niet van weet of als je wil begrijpen wat er om je heen gebeurt.”
En daar is volgens Sander naast het boek niet veel voor nodig. “Het enige wat je nodig hebt is instrumenten die je helpen met kijken, een verrekijker en een loepje doen het al."
Hij hoopt dat mensen door het boek zich meer gaan verwonderen over de natuur. "En daar uiteindelijk anders mee om zullen gaan."