Nieuws

Verdachte dodelijke schietpartij in Huissen blijft in de cel

De gewapende man stond twee uur op het dak van het appartementencomplex.
De gewapende man stond twee uur op het dak van het appartementencomplex. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
HUISSEN - De verdachte van de dodelijke schietpartij in Huissen blijft veertien dagen langer in de cel. Dat heeft de rechter-commissaris dinsdag bepaald.
Bij de schietpartij van afgelopen vrijdag kwam een 48-jarige man uit Cuijk om het leven. De vermoedelijke schutter stond twee uur gewapend op het dak van een appartementencomplex aan de Holthuizerdreef waar hij woont.
Volgens buurtbewoners liggen relatieproblemen ten grondslag aan de schietpartij. De verdachte zou veel ruzie hebben gemaakt met zijn vriendin. Toen de vader van de vrouw en een ander familielid de man uit het appartement wilden halen, zou het helemaal uit de hand zijn gelopen.

Bemiddeld bij ruzie

De politie bevestigt dat er eerder op de vrijdag is bemiddeld bij een ruzie. Veel meer kan een woordvoerder niet kwijt. Het onderzoek naar de toedracht is volgens haar druk gaande. Zo wordt er nog forensisch onderzoek gedaan bij de woning. "We kunnen in dit stadium van het onderzoek niet meer details delen", zegt zij.
Over de identiteit van de verdachte is de politie terughoudend. Hij blijft voorlopig in de cel. Wil de officier van justitie de man langer vasthouden, moet hij ergens in de komende twee weken voor de raadkamer verschijnen. Die besluit dan of de man nog langer vastgehouden mag worden.

Zie ook: