Nieuws

Celstraf voor aanslag met vuurwerkbom op woning Somalisch gezin

Door de ontploffing raakte de woning zwaar beschadigd
Door de ontploffing raakte de woning zwaar beschadigd © Omroep Gelderland
PANNERDEN - Een 24-jarige man uit Pannerden moet de cel voor de aanslag met een vuurwerkbom op de woning van een Somalisch gezin. De rechter veroordeelde hem maandag tot drie jaar cel, waarvan 18 maanden voorwaardelijk.
Op 17 december 2015 werd het gezin opgeschrikt door de explosie van een vuurwerkbom aan het raam van hun woning in Pannerden. Die werd hierdoor beschadigd.
De bewoonster zag twee pamfletten aan haar woning hangen. Hierop stond een foto van Geert Wilders en daaronder de tekst: “Blank is beter, eigen volk eerst! Allochtonen moeten weg hier! Dit is pas het begin!” Het getroffen gezin voelde zich zo onveilig na de aanslag dat het is verhuisd.
De 24-jarige man is schuldig bevonden aan het veroorzaken van een ontploffing met gevaar voor goederen en personen, beschadigen van een gebouw, bedreiging en belediging van een groep mensen wegens hun ras.
De Pannerdenaar pleegde de aanslag samen met een andere man. Die is vorig jaar in hoger beroep tot dezelfde straf veroordeeld: drie jaar cel, waarvan 18 maanden voorwaardelijk.

Zie ook: