Nieuws

Uitjes in Gelderland: van een Scandinavië-beleving tot een mentocht op de Veluwe

Uitjes in Gelderland: Linda zoekt ze op
Uitjes in Gelderland: Linda zoekt ze op © Linda Geerdink
LOCHEM - Geen vakantie gepland, maar wel op zoek naar leuke uitjes? In onze YouTube-serie Linda breekt UIT! laat Linda zien wat je allemaal kunt doen in onze provincie.
Zoals kamperen in de Achterhoek met een Scandinavië beleving, weer een keer naar het theater of een mentocht over de Veluwe. Waar dat kan en hoe dat er uit ziet, zie je vanavond in de derde compilatie-uitzending van Linda breekt UIT! op televisie.
Inspiratie nodig voor leuke activiteiten deze zomer? Linda breekt UIT! is vanavond om 17.20 uur te zien bij Omroep Gelderland op tv en wordt ieder uur herhaald.

Scandinavië in de Achterhoek

Gek op Scandinavië en het buitenleven? Dan is camping Oetdoor in Lochem een aanrader. Deze locatie wordt gerund door Manon Hollink. Manon heeft een reisorganisatie, maar die kwam door corona stil te liggen. We konden immers niet naar het buitenland. "Maar we kunnen het buitenland wel naar Nederland halen", aldus Manon. En zo ontstond Oetdoor. Je kunt er overnachten in een Scandinavische tipitent, relaxen in de wildernisspa en koken op zelfgemaakt vuur. En dat laatste vond ik niet gemakkelijk. Wat moet je bijvoorbeeld doen als de vlam in de pan slaat?
Gaat dit wel goed?
Gaat dit wel goed? © Linda Geerdink

Een mentocht over de Veluwe

Een mentocht stond al een langere tijd op mijn verlanglijst. Ik ben gaan googelen en kwam uit bij Veluwe Mentocht in Wekerom. Het vertrekpunt is een prachtige locatie in de bossen van Wekerom. En de koetsier is niemand minder dan de dochter van Marjolein Bastin; Sanna.
Ze heeft meerdere Freibergers. De liefde voor dit Zwitserse paardenras is groot, net als de liefde voor de natuur. We gaan met een tweespan de Mossel op, een natuurgebied van de gemeente Ede. Het was een prachtige tocht vol verhalen.
Mennen op de Veluwe
Mennen op de Veluwe © Linda Geerdink

Shakespeare had ook een coronakapsel

We mogen al weer even naar het theater! Acteurs blij, theaters blij, maar het publiek ook. Ik volg acteur Wim Bouwens tijdens een van zijn eerste optredens in openluchttheater de Pinkenberg in Roozendaal. Hij speelt Bard in the Yard, een theatersolo over William Shakespeare in quarantaine.
In Engeland is het een hit en in Nederland wordt de voorstelling gewaardeerd met 4 sterren in de Volkskrant. Ik werd geraakt omdat het verhaal ontzettend veel gelijkenissen heeft met de tijd waarin we nu leven. Daarnaast is het een intiem kijkje geworden in het leven van een acteur.
Kammen voor het theater
Kammen voor het theater © Linda Geerdink

Linda vs sparringspartner Rico Verhoeven

Boksen vind ik een fijne uitlaatklep in deze tijd en met mij vele jongeren. In Doetinchem, kunnen zij een training volgen van viervoudig Nederlands kampioen boksen Stanley Koemans.
Ook ik wil er wel eens aan geloven. We starten met conditietraining en techniek en dan daagt Stanley mij uit om tegen hem te boksen in de ring bij COB Doetinchem. Weet Linda Stanley te raken of deelt hij alleen maar klappen uit?
Sparren in de boksring
Sparren in de boksring © Linda Geerdink