Nieuws

Man (48) overleden na schietpartij in Huissen

De politie is zaterdag nog bezig met onderzoek in Huissen.
De politie is zaterdag nog bezig met onderzoek in Huissen. © Persbureau Heitink
HUISSEN - Een van de slachtoffers van de schietpartij in Huissen is overleden. Dat meldt de politie. Het gaat om een man van 48 jaar uit Cuijk. De man stierf in de nacht van vrijdag op zaterdag aan zijn verwondingen.
Een andere man raakte lichtgewond, dat is een inwoner van 61 uit Wijchen.
De politie kreeg vrijdagavond rond 19.00 uur een melding van een schietincident aan de Holthuizerdreef in Huissen. Daar aangekomen troffen agenten op straat de 61-jarige man aan, met lichte verwondingen. In een woning vonden zij vervolgens de zwaargewonde 48-jarige. Beide mannen zijn naar het ziekenhuis gebracht, waar de 48-jarige later overleed.

Schutter op het dak

De vermoedelijke schutter stond na de vondst van de twee slachtoffers twee uur gewapend op het dak van het appartementencomplex aan de Holthuizerdreef. Hij dreigde zichzelf iets aan te doen, aldus de politie. Buurtbewoners werden op veilige afstand gehouden. De man kwam zelf naar beneden, nadat een agent op hem had ingepraat.

Bewoner

De man is gearresteerd, maar over zijn identiteit is de politie terughoudend. Een woordvoerder zegt alleen dat het gaat om een bewoner van het appartementencomplex.

Zaterdag onderzoek

Het onderzoek naar de schietpartij en de relatie tussen de verdachte en de slachtoffers is in volle gang. Op de plek van het incident staat zaterdag een mobiele unit van de politie.