Achterhoek / Achterhoek

Zomer in Gelderland: dit zijn de hoogtepunten van Silvolde

Zomer in Gelderland was vrijdag in Silvolde.
Zomer in Gelderland was vrijdag in Silvolde. © Omroep Gelderland
SILVOLDE - Zomer in Gelderland gaat vier weken de provincie in om dorpen en buurtschappen te bezoeken. Vandaag was het de beurt aan Silvolde in de gemeente Oude IJsselstreek.
We blijven in de Achterhoek. Waar we gisteren op bezoek waren in Hall, gaan we nu meemaken wat Silvolde allemaal te bieden heeft. Dan beginnen we met hoogtepunt nummer één: Muren Gluren. Dat heeft niets van doen met viezeriken, want het gaat om allerlei schilderingen in het dorp. Samen geven ze een weergave van de rijke geschiedenis van Silvolde.
Ook niet te missen is de Mariagrot. Ooit helemaal opgeknapt door vrijwilligers. Een trip naar Silvolde is ook niet compleet zonder een bezoek aan de zwarte frambozen van Bert. Frambozenkweker Bert weet alles over de bijzondere vrucht en geeft ons goede stof tot nadenken.
Alle hoogtepunten uit de uitzending zien? Bekijk de video.
Zomer in Gelderland: Silvolde zit vol hoogtepunten
Dit jaar wordt Zomer in Gelderland gepresenteerd door Frank Oosterwegel en Lisanne Halleriet. Vier weken lang gaan zij de provincie in om een heleboel leuke dorpen en buurtschappen te bezoeken. Kijk op de website van het programma voor meer informatie.