Nieuws

Vermiste vrouwen pas na anderhalve dag gevonden: 'De struiken waren helemaal intact'

© 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
WEHL - "We zijn hier de trieste getuigen van een ongeval met slechte afloop”, zegt Harry van Olst van de politie donderdag. Een paar uur eerder is er een auto gevonden tussen Doetinchem en Wehl.
Het betreft de auto van de jonge vrouwen die sinds dinsdag werden vermist. De auto ligt naast Broekhuizerstraat, het traject waar de afgelopen dagen met man en macht is gezocht naar de twee vermiste jonge vrouwen van 19 en 22. Zij stapten dinsdagnacht in de auto vanuit Doetinchem, maar kwamen nooit aan op de bestemming in Wehl. Familie en vrienden maakten zich snel grote zorgen. Het feit dat ze geen contact met de twee krijgen vergroot de zorgen. "Dit is niks voor hen."
Al snel wordt duidelijk dat de vermissing en de gevonden auto met elkaar te maken hebben. De twee meisjes worden anderhalve dag na hun vermissing in de auto aangetroffen, een van hen is dan al overleden.

Spoor op fietspad

"We vonden sporen op het fietspad”, vertelt Van Olst. “De collega's zijn daar op afgekomen, maar de struiken lijken dan helemaal intact te zijn.”
De agenten volgen toch het spoor, tot achter de struiken. En daar wordt de auto aangetroffen. “De collega die er als eerste was hoorde een licht getik. Het was al meteen duidelijk dat het niet goed was."
De hulpdiensten worden massaal opgeroepen, de weg wordt afgezet, maar voor één van de inzittenden komt de hulp te laat, zij is overleden. Het andere meisje is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.
Tekst gaat verder onder video:
Vermiste meisjes pas na anderhalve dag gevonden

Familie bedankt voor alle hulp

De politie gaat verder onderzoek doen om vast te stellen wat er precies gebeurd is. De oom van het overleden meisje bedankt in een Facebook-bericht voor alle hulp. "Mede door deze gigantische aandacht heeft de politie eerder omgeschakeld en zijn ze gevonden."
Hij roept op om de familie en vrienden rust en tijd te geven.