Nieuws

Werkzaamheden aan toegangsbrug Spijk uitgesteld

De werkzaamheden aan de brug zijn uitgesteld.
De werkzaamheden aan de brug zijn uitgesteld. © Omroep Gelderland
SPIJK - De werkzaamheden aan de brug die via het Duitse Elten toegang geeft tot Spijk, zijn uitgesteld. De brug aan de Spykerweg zou vanaf maandag 16 augustus worden opgeknapt en daardoor tot 10 september volledig dicht zijn voor alle verkeer. Deze route naar Spijk is één van de twee toegangswegen naar het dorp bij de grens.
Het zou de tweede keer zijn binnen een jaar dat er aan de brug gewerkt zou worden. Eind 2020 was de toegangsweg ook al voor een aantal weken afgesloten. Inwoners van Spijk zijn niet blij met de afsluitingen, want al het verkeer moet dan over de drukke en smalle dijk. Bovendien maken ze zich zorgen over de aanrijtijden van de hulpdiensten.
Waarom de werkzaamheden aan de brug zijn uitgesteld is niet bekend. Ze worden gedaan door de Duitse buurgemeente Stadt Emmerich.
De gemeente Zevenaar is niet betrokken bij het werk en weet ook niet wat er nog aan de brug gedaan moet worden. Zevenaar meldt het de inwoners van Spijk wanneer een nieuwe datum van de werkzaamheden bekend is.