Nieuws

Treinverkeer naar Duitsland ontregeld door staking

© Erich Westendarp via Pixabay
ARNHEM - Het treinverkeer van en naar Duitsland ziet er de komende dagen anders uit. De treinbestuurdersvakbond staakt bij Deutsche Bahn, waardoor veel internationale treinen een andere eindbestemming hebben.
Wie een dezer dagen naar onze oosterburen wil reizen, moet daarom de reisplanner goed in de gaten houden. Dat zegt een woordvoerder van de NS. "Vooral wie van plan is verder te reizen dan de huidige eindbestemmingen."
Een aantal internationale intercity's komt namelijk niet tot het reguliere eindstation. Zo rijdt de intercity van Amsterdam naar Berlijn niet verder dan Bad Bentheim, komen reizigers naar Bazel niet voorbij Keulen en rijden de nachttreinen helemaal niet. De trein naar Frankfurt blijft wél hetzelfde traject rijden.

Omreizen

De staking is aangekondigd tot 13 augustus, maar de NS houdt de situatie in de gaten. Mensen die hun reis willen verzetten of annuleren, kunnen dat doen. "We zijn ook afhankelijk van Deutsche Bahn, dus we houden het goed in de gaten bij onze collega's", zegt een woordvoerder.
En wie toch wel verzekerd wil zijn van een treinreis die doorgaat, moet wat verder zuidelijk reizen. Vanuit Venlo rijdt een Eurobahn-trein naar Düsseldorf. De staking geldt niet voor die vervoersmaatschappij.