Achterhoek / Gelderse Vallei

Appel-Driedorp gaat winst in Zomer in Gelderland nu eindelijk verzilveren

In het schoolgebouw komt een dorpsruimte.
In het schoolgebouw komt een dorpsruimte. © Omroep Gelderland
APPEL-DRIEDORP - Het is nog steeds onderwerp van gesprek in Appel-Driedorp. In 2019 werd het buurtschap bestempeld tot 'dorp van het jaar', nadat ze eerste werden in Zomer in Gelderland. Dit jaar wordt het prijzengeld eindelijk besteed.
De inwoners denken er nog met veel plezier aan terug. Midden augustus van dat jaar streek de Zomer in Gelderland-caravaan neer in het buurtschap. Uiteindelijk wisten ze de meeste punten te verdienen en bleven ze tot het eind op de eerste positie staan. "Het was de hele week: heb je het gezien? Deze waren ook goed!", vertelt een deelneemster.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Appel-Driedorp nog steeds trots op winst Zomer in Gelderland: 'We gaan het geld nu gebruiken' - Zomer in Gelderland

Dorpsruimte

"Er kwamen heel veel reacties op, echt heel veel", vertelt teamcoach Guido Prins. "Ook de gemeente Nijkerk was er trots op. Dat hebben ze kracht bijgezet door een bord te plaatsen onder alle plaatsnaamborden."
Het goede doel van het team was een gemeenschappelijke ruimte in de school. "Die de school kan gebruiken in de schooluren, en wij daarbuiten." Die verbouwing begint dit jaar eindelijk. "Het gaat nu echt gebeuren", zegt Prins lachend.
Bekijk hieronder de hele uitzending van Zomer in Gelderland, waarin wordt vooruitgeblikt op dit seizoen.
Zomer in Gelderland - Vooruitblik